Marknadsföring/

Utomhus­reklam

Tillbaka till Marknadsföring

Med utomhusreklam möter du människorna

Utomhusreklamen finns överallt, på bussar, tåg, flygplatser, i tunnelbanan, på väderskydd och vid vägar. Och den möter oss 24-7. Det är bara att du ser dig omkring nästa gång du tar dig till jobbet eller affären. Du kommer att se reklamskyltar och fasadskyltar överallt.

Intresset för att synas med utomhusreklam ökar. Vissa säger att det beror på att det är vårt sista massmedium, men oavsett hur det står till med den saken är det ett faktum att allt fler företag satsar på reklam i vår gemensamma utomhusmiljö som ett alternativt räckviddsmedium för att möta människor där de är. Reklam i det offentliga rummet, på exempelvis reklampelare, butiksskyltar och informationsskyltar är ett sätt att nå ut till en stor målgrupp. Även de som är svåra att nå på andra sätt, till exempel ungdomar.

Ny teknik ger nya möjligheter

Den breda målgruppen kan man också se som en svaghet med det här mediet. Man exponerar sitt budskap till många som inte hör till den målgrupp man vill nå. Å andra sidan kan man ha samma invändning mot exempelvis TV-reklam, men med rätt utformning och budskap kan utomhusreklam trots allt bli ganska träffsäker.

Idag är reklamen vi möter utomhus och i offentliga inomhusmiljöer både analog och digital. Ny digital teknik har möjliggjort interaktivitet med betraktaren och andra medieplattformar. Det går exempelvis att utforma skyltar som reagerar på betraktarnas handlingar eller som uppmanar till att man ska interagera med mobilen för att få tillgång till mer innehåll från annonsören. Utomhusreklam kräver ofta ett snabbt och tydligt budskap och passar därför bäst för att etablera ett varumärke och skapa känslor.

Kontakta oss för mer information.

Thomas Holmström
070-295 31 00
thomas.holmstrom@tr.se

Kontakta oss

Våra tjänster

Strategi

Rätt väg framåt för din kommunikation och ditt företag.

Identitet & design

Öka din visuella konkurrenskraft.

Marknadsföring

Med starka koncept når du ut, in och fram.

Digital närvaro

Så utnyttjar du de digitala möjligheterna.

Innehåll

Rätt innehåll är avgörande för hur din hemsida, sociala kanaler och presentationer uppfattas.

Hör av dig

Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Vi har kunskap, muskler och nätverk. Vi står också mitt i det digitala. Mitt i det förändrade medialandskap som omfamnar globalisering och onlinemarknadsföring som två självklara delar. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?


    Hör av dig

    Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?