Bygg långsiktigt med trovärdig PR

PR har traditionellt förknippats med pressmeddelanden och presskonferenser som ska skapa publicitet, men idag handlar PR framför allt om olika sätt att bygga starka relationer med sina målgrupper.

Därför handlar PR om att på ett strategiskt sätt vårda sitt varumärkes relationer i förhållande till omvärlden, och då i första hand till sina intressenter. Vill man bli framgångsrik ska budskapet vara intressant, engagerande och bidra till att bygga långsiktigt förtroende. Trovärdighet är inget som kan köpas, utan något som ett varumärke kan uppnå med god PR. Men inte nog med det. PR-arbete handlar också om att kunna förutspå och förebygga negativ publicitet och ibland till och med krishantering. Ofta används en smart kombination av betald, förtjänad, delad och ägd media för att maximera räckvidden.

PR är en del av helheten

Det är viktigt att inte se PR som en isolerad del av företagets kommunikation utan en del av hela marknadskommunikationen. Man kan inte välja antingen PR eller reklam. Istället ska man planera PR-aktiviteterna tillsammans med alla marknadsaktiviteter och kommunicera i den kanal där budskapet har störst chans att nå sin målgrupp.

Den stora fördelen med PR är att budskapet är trovärdigt. Eftersom det trots allt är svårt att köpa goda relationer med sina kunder kan ett integrerat arbete där PR och reklam kompletterar varandra vara ett recept för framgång. När många medvetet väljer bort reklam kan relevanta och intressanta budskap i rätt kanaler vara det som når fram och skapar långsiktigt hållbara relationer med målgruppen.

Med analytiska strateger och vassa skribenter som har journalistisk erfarenhet kan vi vara er PR-byrå och skapa en praktiskt användbar PR-strategi som fungerar och långsiktigt bygger ditt varumärke. Vi vet hur man producerar PR som skapar uppmärksamhet i både traditionella och sociala medier.

Kontakta oss för mer information.

Roger Wikström
070-638 93 98
roger.wikstrom@tr.se

Kontakta oss

Våra tjänster

Strategi

Rätt väg framåt för din kommunikation och ditt företag.

Identitet & design

Öka din visuella konkurrenskraft.

Marknadsföring

Med starka koncept når du ut, in och fram.

Digital närvaro

Så utnyttjar du de digitala möjligheterna.

Innehåll

Rätt innehåll är avgörande för hur din hemsida, sociala kanaler och presentationer uppfattas.

Hör av dig

Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Vi har kunskap, muskler och nätverk. Vi står också mitt i det digitala. Mitt i det förändrade medialandskap som omfamnar globalisering och onlinemarknadsföring som två självklara delar. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?


    Hör av dig

    Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?