Marknadsföring/

Kundtidningar

Tillbaka till Marknadsföring

Kundtidningar skapar lojala kunder

Kan en traditionell kundtidning verkligen vara något? Är det inte lite gammeldags med tidningar?

Man kan ganska enkelt konstatera att intresset för kundtidningar nog aldrig varit större än nu. Förklaringen är egentligen ganska enkel. Gjorda med kvalitet ger de läsaren intressant och relevant läsning som ger ett mervärde. En bra kundtidning blir helt enkelt läst.

Kundtidningar är egentligen ett samlingsbegrepp som omfattar även medlemstidningar och personaltidningar. Oavsett vilka mottagarna är och att tidningarna har delvis olika syften bidrar de alla till att skapa långa och trogna relationer med läsarna.

Trovärdighet är viktigt för alla tidningar. Det gäller även tidningar som ges ut av företag och organisationer. En tydlig avsändare och ett innehåll som upplevs som ärligt är viktigt. Den redaktionella formen skapar också trovärdighet. Viktigt är också att man har ett utifrån-och-in perspektiv. Att det i första hand är kunderna som berättar om ditt företag och dina produkter och tjänster för andra kunder.

Kundtidningar ger många fördelar

Rätt gjort är fördelarna många. Kundtidningar ökar varumärkeslojaliteten och kan även bidra till att förändra upplevelsen av ett varumärke. Det går även att utbilda kunder och förändra beteenden. Men inte nog med det. Kundtidningar bidrar konkret till att öka försäljningen.

Även om den traditionella kundtidningen fortfarande oftast finns i tryckt form så kan man med fördel kombinera den tryckta versionen med en digital version genom att skapa en webbplats som nyttjar webbens och mobilens styrkor.
Vi på TR har den kompetens och erfarenhet som krävs för att skapa attraktiva kundtidningar, och genom åren har vi hjälpt många med att producera kundtidningar. Vi har kompetenta medarbetare med erfarenheter som redaktörer och journalister. De vet hur ett redaktionellt arbetssätt fungerar och kan lotsa produktionen från idé till distribuerad tidning.

Kontakta oss för mer information.

Roger Wikström
070-638 93 98
roger.wikstrom@tr.se

Kontakta oss

Våra tjänster

Strategi

Rätt väg framåt för din kommunikation och ditt företag.

Identitet & design

Öka din visuella konkurrenskraft.

Marknadsföring

Med starka koncept når du ut, in och fram.

Digital närvaro

Så utnyttjar du de digitala möjligheterna.

Innehåll

Rätt innehåll är avgörande för hur din hemsida, sociala kanaler och presentationer uppfattas.

Hör av dig

Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Vi har kunskap, muskler och nätverk. Vi står också mitt i det digitala. Mitt i det förändrade medialandskap som omfamnar globalisering och onlinemarknadsföring som två självklara delar. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?


    Hör av dig

    Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?