Tjänster/

Marknadsföring, förtroenden och mervärden

Marknadsföring handlar först och främst om kännedom. Känner din målgrupp inte till dig, eller har en felaktig bild, spelar det ingen roll hur bra din produkt eller tjänst är. Du drunknar i bruset, eller väljs bort på felaktiga grunder. Oavsett om det handlar om produktlanseringar, kampanjer eller annan typ av försäljning så gäller den klassiska tumregeln: Finns du inte i deras huvud, så finns du inte överhuvudtaget.

Det är här TR kommer in. Vi hjälper dig att nå ut, nå in och nå fram med ditt budskap.

TR har specialiserat sig på marknadsföring inom B2B, alltså hur köpprocesser och kommunikation ser ut mellan företag och organisationer, och vilka speciella krav det ställer på kommunikationen. Att gå från säga till sälja med koncept, budskap och reklamkampanjer.

Marknadsundersökning

Oavsett om det handlar om att stärka eller förflytta ett varumärke, öka försäljningen eller kommunicera ett budskap det viktigt att veta nuläget. Hur står vi oss i jämförelse med konkurrenterna? Vilka ÄR våra konkurrenter? Vad tycker mottagarna om oss, egentligen? Att gissa färdriktningen är sjukt svårt. Medicinen heter fakta.

Läs mer

Strategi

Strategi handlar om att göra rätt från början. Att ta reda på hur nuläget faktiskt ser ut och hur du ska positionera dig för att särskilja dig från konkurrensen och lättare nå målet. TR hjälper dig att ta ut den kompassriktningen. Det kan antingen handla om att boosta en produkt eller en tjänst – eller att ta ett större grepp och stärka eller förflytta ditt företags varumärke.

Läs mer

Hemsida

Din kommunikation måste ha ett hem – ett nav varifrån allt utgår och allt kan landa. Där man hittar ditt företag. Dit man kan gå om man vill veta mer. Där man kan bilda sig en uppfattning. Nästan alltid är detta hem en hemsida (webbplats, sajt, webb, kärt barn har många namn).

Om de hittar dig, Hur sajten ser ut, vad du kommunicerar och hur du presenterar dina produkter och tjänster avgör helt vad marknaden tycker om dig och om det blir affär eller inte. Vi hjälper dig att vässa detta viktiga verktyg.

Läs mer

Annonsering

Mycket har förändrats, inte minst vilka media du ska synas i och vilka spelregler som gäller där. Men behovet av smart annonsering gör fortfarande skillnad. Både analoga och digitala. Att bara köpa utrymme är en kostnad. Rätt budskap i rätt media är en investering. Vi hjälper dig att synas på rätt sätt, och ser till att din marknadsföring hänger ihop.

Läs mer

Sociala media

Det finns många sanningar om sociala media. En del är sanna. Som att det vore dumt att inte använda sig av det kluster av media som all statistik visar fortsätter att växa år från år – även i företagsvärlden. Andra ”sanningar” ska du ta med en nypa salt. Som att det är för svårt, eller för lätt, eller gratis, eller för dyrt. Låt oss visa dig hur du kan hitta en bra närvaro med sociala media och hur du praktiskt går till väga, steg för steg.

Läs mer

Film

Oavsett om det handlar om sociala media, din webbplats, presentation eller webb är en viktig ingrediens. Här kan du skapa närkontakt, komprimera skeenden och gifta ihop fakta med känslor.

Läs mer

Helhetsperspektiv

Marknadsföring är ingen ö. Nej, hemligheten bakom en fungerande marknadsföring är att se den som en kontinent, där alla insatser hänger ihop. Om det sedan är en tidsbegränsad kampanj eller en kontinuerlig kommunikation handlar egentligen om strategi, budget och målsättning. Men vi hjälper dig med helheten, inklusive:

  • PR och pressbearbetning – som gör att du syns även utanför betald plats
  • DR (direktreklam) – som är smart när du vet exakt vilka du vill nå
  • Mässor – som både bygger varumärke och som sticker ut i bruset
  • Kundtidningar – som bygger stolthet och ger fördjupning
  • Broschyrer som ger fördjupning och som även kan användas som säljmaterial
  • Presentationer (PPT och andra mer spännande varianter) som även kan användas som fördjupning.

Marknadsföring ur ett större perspektiv en ekvation som kan sammanfattas:

Uppmärksamhet x Relevans = Resultat.

Uppmärksamhet på rätt sätt handlar om att gifta fakta med rätt känslor.
Relevans handlar om att nå rätt målgrupp och möta ett faktiskt behov.
Resultat handlar om att komma till avslut. Gå från jahaja till ett tydligt ja.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Roger Wikström
070-638 93 98
roger.wikstrom@tr.se

Kontakta oss

Hör av dig

Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Vi har kunskap, muskler och nätverk. Vi står också mitt i det digitala. Mitt i det förändrade medialandskap som omfamnar globalisering och onlinemarknadsföring som två självklara delar. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?


    Hör av dig

    Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?