Identitet & Design/

Logotyp

Tillbaka till Identitet & Design

Logotyp

Namn och grafiska symboler är ett sätt att kunna identifiera en produkt, företag eller organisation. Men logotypen har en större roll än enbart som kännetecken. Logotypen är en central del av din visuella identitet och hjälper dig att skilja dig från konkurrenterna och kommunicera ditt varumärke. Med en bra strategi för din varumärkeskommunikation kan logotypen på sikt bli en garant för vad ditt varumärke utlovar och reducerar riskerna för den som står inför ett val.

Men vad skiljer en bra logotyp från en dålig? För det första så behöver den vara särskiljande. Den får inte likna någon annan. Speciellt inte inom din kategori. Sen är det bra om den fångar ögat och är lätt att lägga på minnet. Därför behöver den vara lättolkad och någorlunda enkel i sin form men ändå sticka med någon unik egenskap. Det är också en fördel om logotypen är lätt att reproducera eller återge i tryck eller digitalt.

Men behöver den vara snygg då? Nej, egentligen inte. Men en väl utformad logotyp med estetiska kvalitéer kan hjälpa dig inge förtroende och få dig att framstå som professionell. Om symbolik och design dessutom förstärker det som du vill att varumärket ska stå för så är det en bonus.

Vill du veta mer om hur en bra visuell identitet kan lyfta ditt varumärke, hör av dig.

Nils Arvidsson
070-573 19 67
nils.arvidsson@tr.se

Kontakta oss

Våra tjänster

Strategi

Rätt väg framåt för din kommunikation och ditt företag.

Identitet & design

Öka din visuella konkurrenskraft.

Marknadsföring

Med starka koncept når du ut, in och fram.

Digital närvaro

Så utnyttjar du de digitala möjligheterna.

Innehåll

Rätt innehåll är avgörande för hur din hemsida, sociala kanaler och presentationer uppfattas.

Hör av dig

Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Vi har kunskap, muskler och nätverk. Vi står också mitt i det digitala. Mitt i det förändrade medialandskap som omfamnar globalisering och onlinemarknadsföring som två självklara delar. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?


    Hör av dig

    Vår hemmaplan är business-to-business. Vi förstår industriföretagande, köpprocesser och vilka speciella krav de ställer på marknadsföringen. Vi vet hur kommunikation skapar kännedom, bygger värde och ökar din attraktionskraft. Och vi älskar det! Vad kan vi hjälpa dig med?