Case/

Rototilt

Case/

Rototilt

Rototilt har gjort en spännande resa

Rototilt är ett av världens ledande varumärken inom tiltrotatorer för entreprenadmaskiner. Faktum är att ”Rototilt” som begrepp vuxit sig så starkt att det ofta blivit synonymt med hela produktkategorin.
Från lilla Vindeln i Västerbottens inland, där tillverkning och utveckling sker, levereras tiltrotatorer till över 40 marknader på fem kontinenter. Rototilt bryter ny mark för entreprenadmaskiner genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare.

TR har haft förmånen att följa med på stora delar av Rototilts spännande resa. Vi hjälper till med allt från strategisk kommunikation och varumärkesarbete till produktion av allt digitalt, rörligt och analogt material.

Rototilt tiltrotator i regn

En viktig station på resan passerades 2015 när företaget Indexator Rototilt Systems bytte namn till Rototilt Group AB. Ett namnbyte som också blev en del av en kraftfull framtidssatsning som krävde en helt ny kostym – både visuellt och kommunikationsstrategiskt. Uppdraget omfattade bland annat varumärkesstrategi, logotyp, grafisk manual, mässkoncept, filmer, musik, mobilapplikationer, press, PR och annonsmaterial.

Och Rototilt har verkligen tagit ett jättesprång. Med sin offensiva satsning har de stärkt sin position på den viktiga hemmamarknaden samtidigt som nya marknader har fått upp ögonen för Rototilt. Och resultatet är tydligt när högt ställda mål hela tiden överträffas.

Rototilt Z-card uppslag
Rototilt mässa: monter-skiss